top of page

Caroline Strömdahl
Leg. Kiropraktor
Klinikägare

 

IMG_3779_edited.jpg

Caroline Strömdahl 
Leg. Kiropraktor

Caroline har en fem årig magisterexamen från AECC University College i England: MSc Chiropractic, Bsc Human Sciences, DC of Chiropractic.

Hon har även vidareutbildat sig bland annat inom pediatrik och djurkiropraktik (IAVC). 

Caroline arbetar inte enbart utifrån smärtlindring utan även förebyggande och prestationsfrämjande och hjälper patienter att uppnå optimal funktion. 

I sitt arbete använder sig Caroline av manuell behandling samt dry needling. Behandlingen är anpassad efter individens behov, ålder och bakgrund.

På kliniken tar Caroline emot människor i alla åldrar samt hundar. Några dagar i månaden åker hon även ut till stall och behandlar hästar. 

Caroline har arbetat på AECC UC's amningsklinik där hon tillsammans med barnmorskor hjälpte familjer under graviditeten, post-graviditet, med amningsproblematik samt med bebisar med muskuloskeletala besvär. 

När Caroline inte är på kliniken är hon även mamma åt Bonnie och Bill, handbollstränare åt barn födda 16 /17 och försöker använda resterande tid till sin egen träning som ofta är väldigt varierad men kan vara crossfit-inspirerad, på en hästrygg, i skidbacken, padelbanan eller på en yogamatta. 

"Jag har alltid varit intresserad av träning och sport i olika former och vetat att jag vill arbeta med människor och/eller djur sen lång tid tillbaka.

Utan att veta i vilken form jag ville göra det gick jag själv till en kiropraktor på grund av ryggsmärta. När jag fick uppleva resultatet efter behandlingen och hur effektivt det var blev jag väldigt intresserad av att lära mig mer om yrket. När jag insåg att jag kunde behandla både människor och djur - förebyggande, smärtlindrande och prestationsfrämjande så kände jag att det skulle passa mig perfekt!

Jag är ödmjuk för att i det här yrket är man aldrig full-lärd och jag älskar att inspireras av andra kiropraktorer och professioner. Att fortsätta att utveckla mina tekniker och kunskaper ser jag som ett måste för att kunna erbjuda den bästa hjälpen!​

Jag är tacksam att jag får kalla det här mitt jobb. Det är en fantastisk känsla att kunna hjälpa andra och det är med glädje jag går till arbetet varje dag."

Caroline är legitimerad av socialstyrelsen samt arbetar enligt Hälso- och sjukvårdslagstiftningen. Innehar patient- och ansvarsförsäkring, medlemskap i LKR (Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation) samt i SACO.

Utbildning

2014-2019

AECC University College

Fem årig magisterexamen från AECC University College i England: MSc Chiropractic, Bsc Human Sciences.

Under utbildningen vidareutbilade sig Caroline bland annat inom dry needling,  och dynamic neuromuscular stabilization, pediatric samt amningsproblematik.

Yrkestiteln ”Doctor of Chiropractic”.

De första tre åren består av en kandidat i medicinsk grundutbildning som är ekvivalent till läkares grundutbildning.

De sista två åren är en magisterutbildning i kiropraktik med stort fokus på klinisk tjänstgöring och forskning.

Kiropraktor är en skyddad legitimerad titel från Socialstyrelsen.

2018-2019

IAVC

Caroline har sin djurkiropraktorexamen från International Academy of Veterinary Chiropractors. För att vara behörig för att slutföra den här utbildningen behöver du först vara human kiropraktor alternativt veterinär.

Några utvalda vidareutbildningar:

2021

AKAB Utbildning AB

Akupunktur för spädbarnskolik

2023 

Rehabkurser

Fördjupning inom yrsel och balansrubbningar

bottom of page